• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Avermaet: "Ik hoop op goed weer"

  Bekijk het interview met Greg Van Avermaet, klik op de foto.

  Greg Van Avermaet, op hem tipt Stijn Devolder voor het Belgisch openingsweekend. Sporza haalde Van Avermaet in de Algarve ook voor de microfoon. "Ik ben goed genoeg om mee te doen voor de overwinning."

  Van Avermaet kon in de Algarve onder een aangenaam zonnetje aan zijn conditie werken. "Je bent hier nooit zeker van het weer, maar dit jaar hadden we geluk. En het was een lastig parcours, met veel klimkilometers. Voor mij is dat het beste."

  "Ik ben tevreden over mijn conditie. Ik ben nog niet super, maar wel heel goed. Goed genoeg om mee te doen voor de overwinning. Komend weekend is voor de Belgische renners heel belangrijk, maar ook voor onze ploeg."

  "Het wordt een eerste echte test voor de ploeg, want we hebben tot nog toe vooral samen getraind." Een eerste keer Van Avermaet samen met Philippe Gilbert ook bij BMC. "Zijn conditie zal ook wel redelijk goed zijn."

  Dan, namen voor het Belgische openingsweekend. "Leukemans en Devenyns waren in de Algarve al goed. En ik verwacht de traditionele namen: Boonen, Cancellara, Boasson Hagen, Flecha."

  "En Matti Breschel is na zijn knieblessure ook weer op een goed niveau. Maar het is een loterij, want wie heeft zich getoond en wie heeft zich weggestoken? Ik hoop op goed weer, dan ben ik altijd iets beter."