• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploesjenko moet extra operatie ondergaan

  Ploesjenko won het EK in januari.

  Kunstschaatser Jevgeni Ploesjenko (29) zal naast de al geplande knieoperatie ook een operatie aan zijn rug ondergaan. De Russische drievoudige wereldkampioen kunstschaatsen maakte dat nieuws zelf bekend.

  Ploesjenko werd in januari voor de zevende keer Europees kampioen en wist toen al z'n knie onder het mes moest. Een extra onderzoek maakte duidelijk dat ook zijn rug geopereerd moet worden. Na de operaties moet hij een rustperiode inlassen. Deelnemen aan het WK eind maart had hij al opgegeven.

  Het grote doel van Ploesjenko, die net terug was na een sabbatperiode, zijn de Winterspelen in 2014 in Sotsji. Daar wil hij met een tweede olympische titel zijn palmares nog ronkender maken.