• home
 • video
 • pas verschenen

  Leukemans: "Ik ben beter dan andere jaren"

  Bekijk het interview met Björn Leukemans, klik op de foto.

  Wat zijn de ambities van Björn Leukemans voor de Omloop Het Nieuwsblad? Voor hem begint het pas echt na Parijs-Nice, "maar ik zal niks laten liggen, als de conditie goed is." En Sporza zag in de Algarve dat het best al goed is.

  "Het is in orde, dat klopt", zegt de Vacansoleil-man. "Ik ben in het algemeen goed in de Omloop, maar nog niet zoals het moet. Dat is pas na Parijs-Nice. Dan wordt het voor mij ook pas echt belangrijk."

  "Maar ik zal niks laten liggen, als de conditie er is. En ik denk dat ik op dit moment beter ben dan andere jaren."

  "Van mij mag het volgend weekend koud zijn, als het maar droog is. Ik heb vorige week ook bij -10 graden getraind. Liever dat dan vijf graden en regen."

  Welke indruk heeft de concurrentie op Leukemans gemaakt? "Hier was ik bij de beteren. Van Avermaet, Breschel en ik zitten op hetzelfde niveau."

  "Maar ik heb nog niet met Boonen en zo gereden. De mannen die in Qatar en Oman zaten kan ik niet zo goed inschatten. Daar zullen er ook wel een paar bij zijn die al goed zijn. Boonen alvast."

  "Vorig jaar had ik direct gezien dat Langeveld (die de Omloop won, red) heel goed was, maar dit jaar weet ik het niet echt. Een favoriet? Doe maar Boonen. Hij heeft een sterke ploeg die de koers kan controleren en hij kan het zelf afmaken in de sprint."