• home
 • video
 • pas verschenen

  Kawashima: "Kunnen geschiedenis schrijven"

  Kawashima: "We willen de kers op de taart zetten in de beker."

  Lierse-doelman Eiji Kawashima heeft zijn zinnen gezet op de bekerfinale. "Dit wordt mijn belangrijkste match voor Lierse", zegt de Japanner in Gazet van Antwerpen. "Lokeren is goed, maar zeker niet onklopbaar."

  Nu Lierse de degradatie heeft kunnen ontlopen, kan het zich volledig op de beker richten. Woensdag probeert het de finale te halen, ten koste van Lokeren.

  "Door onze goeie reeks in de competitie hebben we het accent naar de beker kunnen verplaatsen. Dat is een luxe", zegt doelman Eiji Kawashima. "We hebben sinds december de verwachtingen overtroffen. Nu willen we nog graag de kers op de taart zetten."

  "Het zou toch ongelooflijk zijn dat een groep waar een heel seizoen wat op werd neergekeken straks de finale van de Belgische beker mag spelen."

  Kawashima beseft dat Lierse tegen Lokeren een kans heeft om geschiedenis te schrijven. "Dit wordt veruit mijn belangrijkste match voor Lierse."

  "Dat ik een heel degelijk seizoen heb gespeeld of dat Lierse zich tegen alle verwachtingen in van het behoud verzekerde, weet over enkele maanden niemand meer. Een prijs is wél blijvend."

  Geen onbelangrijk detail: Lierse staat 1-0 in het krijt bij Lokeren. "Het is niet de beste uitgangspositie, maar we moeten in onze kansen geloven. Lokeren is goed, maar zeker niet onklopbaar."

  Lierse verkocht nog maar 3.000 tickets

  Lierse mag dan wel een afspraak met de geschiedenis hebben, de supporters lopen niet bepaald storm voor de match. Twee dagen voor de clash tegen Lokeren waren nog maar 3.000 tickets verkocht. Het ongelukkige aanvangsuur (18.30u) is daar wellicht een van de oorzaken van.

  "Maar we zullen de vocale steun van de fans nodig hebben", doet CEO Jesse De Preter een oproep. "In dit soort duels kan dit een bepalende factor zijn."