• home
  • video
  • pas verschenen

    Is de Sluitingsprijs niet de afsluiter van 2012?

    Een dag na de Sluitingsprijs in Putte-Kapellen staat er een koers in Zele geprogrammeerd. De organisatie in Putte is ontstemd, want zij heeft toestemming gekregen om de laatste koers op Belgische bodem te houden.

    Door de Olympische Spelen is de Sluitingsprijs (foto: Jevgeni Goetarovitsj, de winnaar van 2011) één week later dan normaal gepland, op 9 oktober. Maar nog is de wedstrijd niet de laatste wegkoers van 2012. In Zele wordt een dag later nog een kermiskoers georganiseerd waar de profs ook aan kunnen deelnemen.

    Bij de organisatie van de Sluitingsprijs reageren ze ontstemd. Aan de bond wordt om uitleg gevraagd. "We kregen van de wielerbond het statuut van Nationale Sluitingsprijs, dus blijven we ervan uit gaan dat wíj de laatste koers in België organiseren", luidt het in Gazet van Antwerpen.