• home
 • video
 • pas verschenen

  Berrier: "Ik reken nog op een topclub"

  Mbaye Leye en Franck Berrier (archieffoto) doen Zulte Waregem weer swingen.

  Uitgerekend tegen zijn ex-ploeg Standard blonk Franck Berrier uit als vanouds. De Franse middenvelder van Zulte Waregem heeft zijn droom om ooit bij een (Belgische) topclub te voetballen nog niet opgeborgen.

  Berrier keerde in de winterstop terug naar Zulte Waregem na een ongelukkige periode bij Standard. Maar spijt van zijn transfer naar de club uit Luik heeft hij niet.

  "Omdat ik wist dat mijn kwaliteiten op een dag weer zouden bovendrijven", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Het was vrij duidelijk waarom ik bij Standard niet speelde: er was absoluut geen vertrouwen in mij. En als je geen kansen krijgt, kun je jezelf niet bewijzen. Maar ik heb niet het gevoel mislukt te zijn bij Standard."

  Vreest hij niet dat zijn passage bij Standard zijn loopbaan hypothekeert? "Absoluut niet. Soms moet je een stap achteruit zetten om er twee voorwaarts te kunnen doen."

  "Ik reken er nog altijd op om bij een Belgische topclub of ergens in het buitenland aan de bak te komen. Ik ben nog altijd maar 28. Ik noem mezelf als voetballer niet oud, maar volwassen en matuur."