• home
 • video
 • pas verschenen

  "Judoka Van Snick geeft ons medaillehoop"

  Van Snick was vorig weekend de beste in Düsseldorf.

  Nog zes maanden en dan is het ook "money time" voor de judoka's in Londen. Aan Belgische kant is Charline Van Snick (21) de grote medaillekandidate. Els Dom van de judofederatie bewierookt de jonge Van Snick bij Sporza.

  Charline Van Snick had  vorig weekend de Grote Prijs van Düsseldorf gewonnen in de categorie tot 48 kilogram. Ook eind 2011 won ze al een topjudotoernooi.

  "Van Snick is een jonge judoka die de laatste 2 jaar een enorme opmars heeft gemaakt", zegt Els Dom van de judofederatie. "In haar klasse is ze een van de enige Europese meisjes die al die Japanse judoka's kunnen verslaan. Dat geeft ons grote hoop voor de Spelen."

  Wat maakt Van Snick zo sterk? "Ze heeft enorm veel talent en wilskracht. Ze gaat de mat op en is klaar om iedereen te kloppen, dat zie je niet veel."

  Ondanks haar jonge leeftijd slaagt Van Snick erin om regelmaat in haar prestaties te leggen. "Ze staat in de top 3 van de wereldranglijst en staat daar op haar plaats", zegt Els Dom.
   

  "Nog medaillekandidaten als alles meezit"

  Naast Van Snick zijn Dirk Van Tichelt, Ilse Heylen en Elco Van der Geest de Belgische uithangborden. Els Dom zet ook hun kansen even op een rijtje. "Op haar 35e kan Heylen, als alles meezit, nog voor een medaille gaan. Ze is wel blessuregevoelig, maar spreekt nog niet van stoppen. Ze behoort nog tot de top."

  "Ook voor Van der Geest en Van Tichelt staat alles in het teken van Londen. Ook zij mogen op een medaille hopen als alles meezit."