• home
 • video
 • pas verschenen

  Van den Broeck: "Mijn beste tijdrit in jaren"

  Van den Broeck: "Ik voel dat er meer macht in mijn benen zit"

  Jurgen Van den Broeck kon na de tijdrit in de Ronde van de Algarve glimlachen van oor tot oor. Zijn "examen" was geslaagd: hij werd zesde in de tijdrit en gaf maar 29 seconden toe op winnaar Bradley Wiggins.

  Jurgen Van den Broeck keek met een bang hartje uit naar de tijdrit in de Ronde van de Algarve. Daar zou blijken of hij vorderingen gemaakt heeft in het werk tegen de klok. Na de finish was hij dan ook opgelucht. "Ik sta versteld. Dit was mijn beste tijdrit in jaren", zegt hij aan Sporza en in de kranten.

  "Het is plezant dat het werk dat ik in de winter gedaan heb, lijkt te renderen." Van den Broeck werkte de voorbije weken inderdaad hard aan zijn tijdrit, zijn zwakste punt. "Ik voelde vandaag dat er weer macht in mijn benen zat. Volgens mij had het veel met mijn fiets te maken."

  Naast een nieuwe fiets haalde Lotto-Belisol in het tussenseizoen nog een ander geheim wapen in huis: Chris Van Roosbroeck, de ex-mecanicien van onder anderen Lance Armstrong. "Hij heeft mij al veel tips gegeven. Er is hard aan mijn positie gesleuteld, daarom dat deze tijdrit zo belangrijk was. Ik heb al de mecanicien van Armstrong, hopelijk bezorgt hij mij ook zijn benen."