• home
 • video
 • pas verschenen

  Opvolger GvA-trofee zonder punten, met tijden

  Kevin Pauwels is de laatste winnaar van de Gazet van Antwerpen-trofee.

  Zondag is in Oostmalle een einde gekomen aan de GvA-trofee. Komend seizoen wordt een ander klassement in het leven geroepen met een nieuwe sponsornaam, volgens het concept van een rittenkoers.

  De formule is nieuw. De trofee zal veel weghebben van een rittenwedstrijd: er wordt een stand opgemaakt met tijden in plaats van punten. De reële verschillen aan de finish, met een plafond van vijf minuten, worden in die stand verrekend.

  Bij de tussenspurt en aan de streep zullen vijftien, tien en vijf bonificatieseconden te verdienen zijn voor de top drie. "Zelf zal ik volgend seizoen een buitenstaander zijn, maar dit heeft wel iets", is de eerste reactie van Zdenek Stybar.