• home
 • video
 • pas verschenen

  Mannaert verdedigt Daum: "Hij is emotioneel"

  Manager Mannaert (r) neemt het op voor trainer Daum: "Hij is een echte winnaar."

  Club Brugge won zijn vijf recentste competitiewedstrijden en zette ook in de Europa League een hoopgevend resultaat neer. Toch toonde trainer Christoph Daum zich niet helemaal tevreden. Manager Vincent Mannaert relativeert. "Daums woorden zijn gewoon een blijk van betrokkenheid."

  Ondanks de winst tegen Kortrijk was Club Brugge-coach Christoph Daum na de wedstrijd erg kritisch. Hij hekelde de staat van het veld en rakelde ook nog eens de transfer van Dirar op.

  "Je moet die uitspraken wat kaderen", zegt Club-manager Vincent Mannaert aan Sporza. "Daum leeft erg mee met de club en is een emotioneel man. Zijn woorden zijn een blijk van zijn betrokkenheid."

  "De reactie over de transfer van Dirar is wat overtrokken. De groep is sterk genoeg om dat vertrek op te vangen. Dat hebben onze resultaten in de afgelopen wedstrijden ook aangetoond."

  Christoph Daum opperde ook het plan om alles op de competitie te zetten. "Misschien is het beter om donderdag tegen Hannover niet voluit te gaan", zei de coach van Club Brugge.

  "Als er één ding vaststaat, dan is het wel dat Christoph Daum een winnaar is. En dat zal hij ook donderdag zijn", relativeerde manager Vincent Mannaert nogmaals de woorden van zijn trainer.

  "Ik ben ervan overtuigd dat de elf spelers die de trainer donderdag zal opstellen met hart en ziel zullen strijden voor een plaats bij de laatste zestien in de Europa League."