• home
 • video
 • pas verschenen

  Keukeleire: "Mik dit jaar op voorjaarsklassiekers"

  "Mijn taak in de Omloop is Langeveld, de winnaar van 2011, zo lang mogelijk bijstaan", zegt Jens Keukeleire.

  Jens Keukeleire zien we komend weekend in het shirt van GreenEdge. De 23-jarige spurter voelt zich goed bij de nieuwe Australische formatie. "Ik heb een van de beste winters tot nu toe gehad", zegt hij aan Sporza.

  Jens Keukeleire wrijft zich in de handen, want komend weekend begint met de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne het nieuwe wielerseizoen. De jonge sprinter heeft een goede voorbereiding achter de rug.

  "Alleen was het wat koud en heb ik meer met de mountainbike moeten rijden dan goed was. Ik miste daardoor wat snelheid, maar vorig weekend ging het veel beter. Ik heb een goed gevoel. Wat mijn doel is in de Omloop? Zo lang mogelijk Langeveld, de winnaar van 2011, bijstaan."

  "Met GreenEdge proberen we in elk geval zo veel mogelijk publiciteit te rapen, dat wil zeggen: winnen. Daarom hebben we veel snelle jongens in de ploeg."

  Vorig jaar reed Keukeleire nog voor Cofidis. "GreenEdge is een ProTour-ploeg en in alle details een stapje hoger: van materiaal tot begeleiding."

  "We hebben veel Australische jongens in de ploeg. De kennismaking is zeer vlot verlopen. Ik voel me goed in dit team. Ik mik dit jaar op de voorjaarsklassiekers en wil de Giro uitrijden."

  "Ik ben nog maar 23, de ploeg legt geen enkele druk op mij en wil me langzaam laten groeien. Ze zeggen dat mijn jaren nog wel komen. Vorig jaar heb ik trouwens een grote stap vooruitgezet in de grote koersen, waarin ik finales reed."