• home
 • video
 • pas verschenen

  Eddy Demarez: "Standard slachtoffer van kalender"

  Klik op de pijlen om de filmpjes te bekijken

  Eddy Demarez analyseert het afgelopen weekend in de Jupiler Pro League en kijkt met ons vooruit naar donderdag, wanneer Anderlecht, Club Brugge en Standard hun returns in de Europa League spelen.

  AA Gent: defensieve nonchalance

  AA Gent ontgoochelt na Nieuwjaar. De zo geroemde Spaanse verdedigers Arzo en Melli laten te veel steken vallen. Had het wegsturen van Suler nu net niet als doel om die nonchalance er uit te krijgen?

  Ook de offensieve weelde van vroeger lijkt zich nu tegen de ploeg te keren. El Ghanassy zit al met zijn hoofd in buitenland, Brüls valt wat terug en er is echt wel een gebrek aan een scorende diepe spits.

  Gent heeft het geluk dat trainer Trond Sollied vasthoudt aan zijn overtuiging en zijn manier van spelen. Misschien kan dat de spelers weer het nodige vertrouwen geven om weer recht te staan. Vroeg of laat zal de mayonaise wel weer pakken.

  Kalender speelt jonge Standard-kern parten

  Aan de uitschuiver van Standard op Zulte Waregem hoeven we niet te zwaar te tillen. De kern van de Luikenaars is helemaal niet zo breed als die van pakweg Anderlecht.

  Standard is en blijft een heel jonge ploeg. Ariël Jacobs kan veel gemakkelijker een aantal jongens laten rusten zonder al te veel kwaliteitsverlies.

  Vergeet ook niet dat Zulte Waregem, altijd al een lastige klip voor Standard, onder Francky Dury weer een subtopper geworden is. Thuis haalden ze 10 op 12.

  Europa League

  Hoe staan de drie Belgische ploegen ervoor met het oog op de returns van donderdag in de Europa League? 

  Standard staat er goed voor na de 1-1 in Polen tegen Wisla Krakau. Ze zijn in het voordeel en hoeven niet eens te scoren. In Polen toonden ze al dat ze de betere ploeg waren. Wat Standard betreft, komt het wel goed.

  Club Brugge heeft met Hannover een haalbare kaart. Hannover is zelfs geen subtopper in Duitsland en is helemaal niet te vergelijken met Bayern, Stuttgart of Leverkusen. 

  Maar het is natuurlijk wel een degelijke Duitse ploeg die er altijd voor blijft gaan. Het zal dus zaak zijn om 95 minuten geconcentreerd te blijven.

  En dat laatste was net het probleem in Hannover. Kijk maar naar de strafschopfout van Ryan Donk. Dat is te wijten aan pure nonchalance.

  Wat ook een slok op de borrel scheelt: donderdag mist Brugge zowel Donk (geschorst) als Stenman (geblesseerd). Stenman is momenteel misschien wel de beste Bruggeling.

  Anderlecht blijft voor mij favoriet tegen AZ. Zeker thuis kan paars-wit altijd iets meer.

  Ik vraag me ook af in hoeverre het vorige week onderschatting was na de suprematie van de laatste maanden.

  Maar Anderlecht zal scherp zijn deze keer. Al zie ik AZ wel scoren in Brussel en zal Anderlecht wellicht drie goals nodig hebben om door te gaan. Wat wel mogelijk is, want AZ slukt buitenshuis gemakkelijk doelpunten.

  "Daum is een meester in het bespelen van de media"

  Dat Christoph Daum de Europa League nu al heeft opgegeven, daar geloof ik geen woord van. 

  Afgelopen woensdag mocht ik op de persconferentie voor Hannover-Club Brugge zelf ondervinden hoe hij de media kan bespelen. 

  Hij slaagt erin om daar zijn eigen ploeg wat te onderschatten en hij vertelt er ook dat de Belgische competitie toch een paar trappen lager is dan de Duitse. 

  Hij vergroot dat graag uit en concludeert dat Club Brugge zo goed als kansloos is tegen Hannover. Maar Club maakt wel degelijk een goede kans.

  Herman Wijnants te gast in Extra Time

  Kijk voor meer voetbalanalyses vanavond om 22u naar Extra Time op Canvas. Filip Joos, Peter Vandenbempt, Gunther Schepens en Westerlo-topman Herman Wijnants zijn de gasten van Frank Raes.