• home
 • video
 • pas verschenen

  Boksbond onderzoekt wangedrag Chisora en Haye

  Dereck Chisora wacht mogelijk een levenslage schorsing.

  Het haantjesgedrag van boksers Dereck Chisora en David Haye krijgt wellicht nog een staartje. De Britten gingen afgelopen weekend op de vuist na de kamp tussen Chisora en Vitali Klitsjko in München.

  "Een levenslange schorsing behoort tot de mogelijkheden. Ze kunnen ook een boete krijgen, tijdelijk geschorst worden of hun licentie kwijtspelen", zegt Robert Smith, de secretaris van de Britse boksbond.

  "Chisora's gedrag voor, tijdens en na de kamp wordt onderzocht. Hij kan worden gestraft voor wangedrag, op basis van artikel 25. Haye (die gestopt is, red) heeft geen licentie bij ons en valt dus niet onder onze rechtspraak."

  "Het gedrag van Chisora en Haye is een van de zwartste momenten in de Britse boksgeschiedenis. Ik ben heel bedroefd dat ik hiermee te maken krijg in de sport waar ik zoveel van hou. Ik zal eerst nog spreken met de Duitse boksbond en de Duitse politie. Daarna zal ik de gepaste maatregelen nemen."

  Volgens Smith zal Chisora zeker moeten verschijnen voor de disciplinaire commissie. Haye is gestopt als bokser, maar de Britse bond kan hem een licentie weigeren als hij toch opnieuw zou willen boksen.