• home
 • video
 • pas verschenen

  Baeyens en Roeselare gaan straks uit elkaar

  Baeyens (archieffoto) krijgt Roeselare dit seizoen niet op de rails.

  Dominique Baeyens verlaat aan het einde van het seizoen volleybalclub Roeselare. Het aflopende contract van de coach wordt niet verlengd, meldt de club. Baeyens zal 15 jaar aan de slag geweest zijn in Roeselare.

  Dominique Baeyens loodste Roeselare het voorbije decennium naar vijf landstitels, vier bekerzeges en vijf overwinningen in de Supercup. In 2002 won Roeselare de Top Teams Cup, tegenwoordig bekend als CEV Cup.

  Dit seizoen krijgt de zesvoudige Trainer van het Jaar zijn ploeg niet op de rails. In een persbericht meldt Roeselare vanmiddag dat de wegen van de club en de coach na dit seizoen scheiden.

  "In onderling overleg hebben we beslist om het aflopende contract niet te verlengen", zegt Roeselare. "Hiermee komt een einde aan een succesvolle samenwerking van 15 jaar."

  "We wensen Dominique uitdrukkelijk te bedanken voor de vele sportieve hoogtepunten. We wensen hem nog alle succes toe in zijn loopbaan."

  "Dominique zal er alles aan doen om het wisselvallige en tegenvallende seizoen toch met een positieve noot af te sluiten. Hij rekent daarbij op de inzet van fans, bestuur, spelers en sponsors."

  Baeyens: "Moeilijke seizoen is een van de redenen"

  In zijn periode bij Roeselare ontpopte Baeyens zich tot een succescoach. Wat heeft ertoe geleid dat het sprookje na dit seizoen eindigt?

  "Na zo'n tijd beslis je niet zomaar om ermee op te houden", zegt Baeyens aan Sporza. "De redenen? Eén ervan is natuurlijk dat het dit seizoen niet lekker loopt en dan druk ik me zacht uit."

  "Het moeilijke seizoen weegt door. Ik verwijt mijn spelers niks, integendeel. Ze willen zeer hard en zijn niet van slechte wil. Maar ik heb veel energie in deze ploeg gestoken, veel meer dan de vorige jaren. Dat leidt tot een soort van frustratie en vermoeidheid."

  Baeyens hakte de knoop al door voor de start van de play-offs. "We eindigden de reguliere competitie als vierde, dat zegt genoeg. Ik zoek geen excuses."

  "Dat het ook vorig seizoen slecht was? Dat vind ik relatief. We wonnen de beker en haalden de tweede ronde van de Champions League. In de play-offs liep het wel allesbehalve, dat geef ik toe."

  "Nu zijn we weer dramatisch aan de play-offs begonnen. We zitten in een zeer diep dal. Dat zijn de mysterieuze krachten van de sport: enkele tegenvallende transfers en de zware verantwoordelijkheid die jonge spelers kregen."

  "Ik ga wel niet akkoord met de stelling dat ik een zinkend schip verlaat. Oké, de club gaat door een moeilijke periode, maar ik geef niet op", zegt Baeyens.

  "Nog niet bezig met mijn toekomst"

  "Roeselare is een zeer mooi verhaal geweest. Op dat vlak is het emotioneel om te stoppen. Ik heb een band met deze club en de mensen die hier werken. Ik beleefde hier schitterende momenten. De hoogtepunten? Elke titel, beker, Champions League-match en de Europabeker die we wonnen."

  Wat nu, bondscoach van België? "Ik ben daar nu nog niet mee bezig, echt waar. Alles kan: een sabbatjaar, bij andere sporten kijken, een boek schrijven..."