• home
 • video
 • pas verschenen

  "Op dit veld stuurt een boer zijn koeien nog niet"

  Volgens Club-coach Daum blesseerde Stenman zich door "de akker" in Brugge.

  Club Brugge-coach Christoph Daum wijt de zware blessure van Fredrik Stenman voor een deel aan de abominabele grasmat in Jan Breydel. "Dit is het slechtste veld dat ik in mijn professionele carrière ben tegengekomen." Intussen zit dokter Kristof Sas "verveeld" met de blessure van de Zweed.

  Fredrik Stenman scheurde tegen Kortrijk de achillespees van zijn rechtervoet. De Zweed, die zeker zes maanden out is, had vrijdag al last van zijn achillespees. Een teken aan de wand?

  "Stenman gaf zelf aan dat hij wilde spelen", verdedigde Club Brugge-coach Christoph Daum (foto) zich na de match. "Als de pijn te groot zou worden, zou hij een teken geven."

  "Of we een medisch risico namen? Het echte risico is het veld. Dat is een akker. Een boer durft er zijn koeien niet op te sturen uit angst dat ze hun benen zullen breken."

  Daum noemt de grasmat in Brugge "de slechtste die hij ooit zag". Kortrijk-coach Hein Vanhaezebrouck beaamt dat. "Ik dacht dat wij het slechtste veld hadden. Ik vergiste me. Wij hebben de op één na slechtste grasmat."

  De blessure van Stenman heeft Daum wel aan het denken gezet. "Ik vraag me af of het in deze omstandigheden niet beter is om donderdag niet voluit te gaan in de Europese match tegen Hannover."

  "Misschien is het wijzer om alles op de competitie te zetten, want we hebben veel te verliezen. Als je ziet hoeveel spelers ik nog overheb, dan spelen we Russische roulette als we nog meer matchen moeten spelen in Europa." 

  Dokter Sas: "Fout beoordeeld of toch pech?"

  Kristof Sas, de clubdokter van Club Brugge, zat naar eigen zeggen verveeld met de blessure van Stenman. "Op geen enkel moment had ik aanwijzingen dat de pees zelf kon scheuren." En toch.

  "Twee weken geleden kwam Stenman bij mij met pijn aan zijn achillespees", zegt Sas (foto) aan Het Laatste Nieuws. "Na onderzoek bleek de zone rond de pees, en dus niet de pees zélf, ontstoken. De pijn verdween, maar kwam soms terug. Om pijnvrij te spelen tegen Kortrijk gaven we hem een spuitje in de zone rond de pees en dus niet in de pees zelf."

  "Vermoedelijk zal er wel een oorzakelijk verband zijn tussen de problemen van de voorbije weken en het voorval tegen Kortrijk. Heb ik dit geval verkeerd beoordeeld of was dit gewoon pech?", vraagt Sas zich af. "Ik heb in ieder geval te goeder trouw gehandeld."

  Club Brugge: "Over twee weken is er een nieuwe mat"

  Christoph Daum wijst de slechte grasmat van Club Brugge aan als hoofdschuldige voor de blessure van Stenman. Club wil dan ook meteen ingrijpen. Over twee weken moet er al een nieuwe mat liggen.

  "Dat het veld zwaar te lijden heeft onder de snelle opeenvolging van duels is zondag tegen Kortrijk nog maar eens gebleken", schrijft Club op zijn site. "Tussen de matchen door werden de doelgebieden al eens aangepakt, maar een grondige vernieuwing dringt zich op. Club zal de mat vervangen tijdens de week na de krokusvakantie. Het is enkel nog wachten op groen licht van de stad."