• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ik vind geen oplossingen meer, alles is op"

  Baeyens: "Over mijn toekomst is al beslist. Het bestuur zal dat bekendmaken"

  Het gaat van kwaad naar erger bij Roeselare. Afgelopen weekend verloor het kansloos in Antwerpen. Coach Dominique Baeyens is radeloos. "Dit heb ik in 25 jaar nog nooit meegemaakt", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Onze vierde plaats na de reguliere competitie was terecht, maar de negatieve spiraal blijft duren en ik heb geen volleybaltechnische oplossingen meer", zegt Dominique Baeyens (foto) na de 3-0 in Antwerpen.

  "In mijn beginjaren bij Zellik had ik het ook even moeilijk, maar wat ik dit seizoen meemaak, heb ik in 25 jaar nog nooit meegemaakt. Ik heb alles opgebruikt."

  "Ik steek veel energie in de trainingen en daar lukt het allemaal, maar op het terrein zie je onwaarschijnlijke zaken met fouten op fundamentele zaken. Ik moet stilaan zelfs aan mijn gezondheid denken."

  Hoe moet het nu verder voor Roeselare? "Het staat zo goed als vast dat we weer geen ticket voor de Champions League zullen halen", beseft Baeyens.

  "Hierdoor kan de druk misschien van de schouders vallen. Wie weet brengt een meer ontspannen manier van spelen vanzelf de oplossing. Ik heb de spelers gezegd dat ze als groep moeten voortstrijden. Het is nog niet voorbij."

  Hoe ziet de toekomst van Baeyens, al 15 jaar bij Roeselare, eruit? "De beslissing is al genomen, maar het is aan het bestuur om dat bekend te maken", klinkt het onheilspellend. Volgende week maandag maakt Roeselare het nieuws bekend.