• home
 • video
 • pas verschenen

  "Gent is teleurstelling van terugronde"

  In zijn wekelijkse kijk op de voetbalactualiteit staat Peter Vandenbempt stil bij AA Gent: "Het team is onherkenbaar geworden." Over Club Brugge-coach Christoph Daum zegt de commentator van Sporza: "Gelukkig werkt hij niet voor Westerlo."

  AA Gent is de teleurstelling van de terugronde. Met 8 punten uit 7 matchen is het contrast met de heenronde erg groot.

  De uitschakeling in de kwartfinales van de beker was een klap, de afwezigheid van Thijs en Smolders op het middenveld weegt door en de Spaanse verdedigers Arzo en Melli maken te veel fouten. Arzo mekkert veel: dat is een slecht teken.

  AA Gent is onherkenbaar geworden. Van het handelsmerk van de ploeg - diepgang en acties over de flanken - is weinig meer te merken. Brüls is nog maar een schim van zichzelf. En waar zit El Ghanassy met zijn hoofd?

  Gent heeft zorgen. Vorig jaar waren de play-offs een nachtmerrie. Dat mag niet opnieuw gebeuren. Maar goed, Sollied maakt zich geen zorgen. Dan hoeft de rest dat ook niet te doen.

  Daum wentelt zich in zelfbeklag

  Bij Club Brugge heeft de blessure van Stenman de match tegen KV Kortrijk (2-1) overschaduwd. De Zweed geeft de defensie stabiliteit. Nu is hij weer buiten strijd.

  Op de persconferentie zat Daum er als een geslagen hond bij. Het viel op dat hij zich weer in zelfbeklag wentelde.

  Daum begon weer over het vertrek van Dirar en de afwezigheid van Odjidja. Gelukkig is Daum geen coach van Westerlo. Ceulemans moet 16 (!) spelers missen.

  En ik vind het geen goed idee om je in te houden in Europa. Wat moeten de supporters denken?

  Peter Vandenbempt

  Herman Wijnants te gast in Extra Time

  Kijk om 22u naar Extra Time op Canvas. Filip Joos, Peter Vandenbempt, Gunther Schepens en Westerlo-voorzitter Herman Wijnants zijn de gasten van Frank Raes.