• home
 • video
 • pas verschenen

  Superieur AS Roma hakt Inter in mootjes

  Fabio Borini nam twee van de vier Roma-doelpunten voor zijn rekening.

  Claudio Ranieri heeft geen prettige middag beleefd bij AS Roma. De Inter-coach, een Romein met een voorliefde voor AS Roma, zag hoe zijn team door een superieur Roma werd weggetikt: 4-0. Roma was de enige club uit de top 6 die kon winnen.

  Roma greep Inter meteen bij de keel. Op het kwartier klom Juan het hoogst bij een vrijschop van Totti en de Braziliaan knikte de 1-0 binnen. De thuisploeg domineerde en via twee goals van Borini stond het nog voor het uur 3-0.

  Inter holde bijna de hele match achter de bal en slaagde er nauwelijks in een kans in elkaar te knutselen. In de slotfase zette invaller Bojan de kers op de taart voor Roma. Vanuit de draai joeg hij de bal voorbij Cesar.

  De Romeinen doen een goede zaak in de strijd om een Europees ticket, want de rest van de top 6 kon niet winnen. Leider Juventus en eerste achtervolger Milan kwamen allebei niet verder dan een 0-0.

  In Milan-Napoli eiste Zlatan Ibrahimovic een hoofdrol op. Hij kreeg rood nadat hij Napoli-verdediger Aronica een mep verkocht had. De Zweed wacht mogelijk een lange schorsing.