• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen wint zijn tweede van het weekend

  Tom Meeusen wint na zaterdag nu ook op zondag.

  Tom Meeusen heeft de Superprestige-veldrit van Hoogstraten gewonnen. Hij loste in de laatste ronde Kevin Pauwels en Sven Nys. Zaterdag was Meeusen ook al de beste in de GvA-veldrit in Lille. Nys gaat de slotmanche in Middelkerke, volgende week, in als leider.

  Op de bevroren ondergrond was een gaatje maken niet makkelijk. Alle toppers bleven lange tijd in elkaars kielzog. Alleen de jarige Niels Albert ontbrak voorin. De wereldkampioen maakte te veel foutjes, raakte achterop en kwam niet in het stuk voor.

  Op drie ronden van de finish trok Nys hard door. Hij kreeg Kevin Pauwels en Meeusen mee. De slotronde werd een langgerekte spurt. Meeusen wrong zich, net als in Lille, naar voren op het juiste moment. Hij sloeg na een helling een klein gaatje en dat kregen de anderen niet meer gedicht.

  "Ik moet eerlijk zijn: ik was vandaag niet de beste", zei winnaar Meeusen. "Pauwels en Nys waren beter. Ik moest gewoon op de juiste plaats versnellen en dat heb ik gedaan. Zaterdag was ik beter, nu moest ik nadenken. Ik zit in de winning mood, dit is fijn."

  Paul Herygers zei zaterdag dat Meeusen ooit eens wereldkampioen wordt. "Een WK is toch iets anders, daar moet je ook bergop goed zijn. Dat kunnen Nys, Pauwels en Albert beter dan ik."

  Pauwels: "Superprestige winnen? Moeilijk, maar het kan nog"

  Kevin Pauwels (2e): "Ik ben redelijk tevreden met die tweede plaats, al had ik liever gewonnen uiteraard. Ik loop een puntje in op Nys in het SP-klassement. Er is nog één manche, het verschil is vier punten. Dat betekent wel dat ik volgende week moet winnen in Middelkerke, als ik de Superprestige nog wil winnen. Moeilijk, maar het kan nog."

  Sven Nys (3e, leider in Superprestige): "Er is nog één koers en er mogen wat plaatsen verschil zijn tussen Pauwels en mij. Dus zelfs al Kevin wint, mag ik nog derde of vierde eindigen om eindwinnaar te worden. Maar ik heb een goed gevoel. Uiteindelijk is het tactisch goed gelopen met deze uitslag. Als twee honden vechten om een been, dan loopt de derde ermee heen."