• home
 • video
 • pas verschenen

  "Enorme inspanning" houdt De Rossi bij AS Roma

  Daniele De Rossi heeft zijn contract bij Roma met vijf seizoenen verlengd.

  De fans van AS Roma hebben een mooie zondag beleefd. Na de 4-0-zege in de topper tegen Inter maakte de club bekend dat boegbeeld Daniele De Rossi zijn contract voor vijf seizoenen heeft verlengd. Het vorige contract van de middenvelder zou in juni aflopen.

  De 28-jarige Daniele De Rossi is samen met kapitein Francesco Totti het uithangbord van AS Roma. De middenvelder is een publiekslieveling omdat hij als rasechte Romein alle jeugdreeksen van de club heeft doorlopen.

  Maar de onderhandelingen over zijn nieuwe contract sleepten al maanden aan en de fans vreesden dat De Rossi een goedgevulde bankrekening zou verkiezen boven een verlengd verblijf in Rome. Vooral Manchester City zou stevig aan de mouw getrokken hebben van de 70-voudige Italiaanse international.

  "We hebben in de loop van de week een overeenkomst bereikt met De Rossi, maar we wilden het nieuws pas vandaag bekendmaken om de aanloop naar de wedstrijd tegen Inter niet te verstoren", klinkt het bij Roma.

  "Daniele is een sleutelspeler voor ons. We zijn in de wolken dat hij gekozen heeft om hier te blijven. Het zegt veel over zijn intenties. Als de details van zijn contract bekendgemaakt worden, zal blijken dat de club een enorme inspanning heeft gedaan om Daniele in Rome te houden."