• home
 • video
 • pas verschenen

  Vansummeren: "Inspuitingen voor mijn knie"

  Johan Vansummeren is niet zonder zorgen afgereisd naar Qatar, waar zondag de Ronde van Qatar van start gaat. De renner van Garmin blijf sukkelen met zijn knie. "Maar ik moet dringend beginnen te koersen en ik heb dus geen keuze", zegt Vansummeren.

  Johan Vansummeren kreeg last van zijn knie op de winterstage van Garmin in de Rocky Mountains in de Verenigde Staten. Er leek niet veel aan de hand, maar in Spanje voelde hij op de laatste dag weer pijn.

  "Een ijsbehandeling is dagelijkse kost", zegt de winnaar van Parijs-Roubaix in Het Belang van Limburg. "Net voor mijn afreis naar Qatar kreeg ik nog een reeks inspuitingen."

  "Ik zit met veel vragen, maar heb geen antwoorden. Geef me cortisonen en het probleem is van de baan, maar als renner mag je die inspuitingen niet krijgen. Zo sleept de genezing aan."

  Toch rijdt Vansummeren mee in Qatar. "Ik heb geen keuze, want ik moet dringend beginnen. Daarom ben ik in Qatar en trek ik straks naar Oman. Misschien maak ik me zorgen om niets en valt het mee."