• home
 • video
 • pas verschenen

  Nys: "Ik zal WK-beelden nooit bekijken"

  Sven Nys is genezen na zijn blaasontsteking.

  Na het WK van vorige week strijkt het crosscircus zaterdag neer in Lille voor de voorlaatste manche van de GvA-trofee. Zondag wordt in Hoogstraten de op één na laatste Superprestigecross gereden. Sven Nys denkt vooral aan de Superprestige.

  Nys werd op het WK zevende en was heel ontgoocheld. Van de week moest hij verstek laten gaan in Maldegem met een blaasontsteking. "Het WK is bijna vergeten. Ik heb geen kranten gelezen en de beelden zal ik nooit bekijken. Dat wil ik mezelf niet aandoen", zegt Nys in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

  "Het WK was een ontgoocheling. Ik dacht dat ik klaar was, maar Albert was beter en frisser. Kevin Pauwels had hetzelfde probleem als ik. Wij reden al te veel crossen."

  Nys wil zondag in Hoogstraten de basis leggen voor een elfde eindzege in de Superprestige. "Het zou de bekroning zijn van een geweldig seizoen. Eentje met veel zeges en een Belgische titel."

  "Pauwels zal wel druk blijven zetten. Het vriesweer is in zijn voordeel. Gelukkig zal de sneeuw het parcours wat technischer maken.

  "Ik hoorde dat Niels Albert me wat wil helpen. Dat is mooi van Niels. Meestal rijdt iedereen tegen mij. Nu voel ik respect."

  "Ik krijg ondertussen veel vragen over mijn WK-toekomst. Ik heb nog altijd geen spijt van mijn uitspraak dat Koksijde misschien mijn laatste WK was. Iedereen zegt dat ik in 2013 naar de VS moet voor de sport. Maar als ik geen zin heb, ga ik niet. Op een WK wil ik kunnen strijden voor goud, anders heeft het weinig zin. Als ik zie dat we in Louisville misschien te maken krijgen met een frisse Zdenek Stybar, wordt het moeilijk. Ik zal nog lang nadenken en veel praten over mijn toekomst op het WK."

  Kijk vanaf 14.45u naar Eén of de livestream

  Door het koude weer en de sneeuwval zijn heel wat sportwedstrijden dit weekend afgelast. De GvA-cross in Lille is niet in gevaar. De wedstrijd wordt gereden.

  De profs starten om 15u. De wedstrijd is vanaf 14.45u live te volgen in Sporza op Eén.

  Via sporza.be kunt u de cross bekijken met livestream.

  Op Radio 1 brengt Carl Berteele flitsen van de cross.