• home
 • video
 • pas verschenen

  Meeusen spurt naar eerste zege van seizoen

  Tom Meeusen heeft de snelste benen in Lille.

  Tom Meeusen heeft zijn eerste zege van het seizoen veroverd. Na een spannende cross was de renner van Telenet-Fidea de snelste in een spurt met zijn achten. Kevin Pauwels blijft leider. De laatste manche wordt op 19 februari in Oostmalle gereden.

  BKCP-maatjes Simunek en Dieter Vanthourenhout kregen in de eerste rondes een kloofje cadeau na een foutje van Vantornout.

  Na enkele ronden ontstond er een langgerekte kopgroep. Zelfs de Duitser Meisen kon zich even in de kijker rijden.

  Meeusen en Sven Vanthourenhout leken het onder elkaar te zullen uitvechten, maar de toppers kwamen aansluiten.

  Nys liet slim het gaatje voor zijn ploegmaat Vanthourenhout. Een val van Vanthourenhout verstoorde het plan. In een hectische slotfase liet Meeusen zich niet van de leiding verdringen. Hij was ook de snelste in de spurt.

  Meeusen: "Mooie wedstrijden op ijs"

  Meeusen trok de spurt aan en maakte die zelf af. "Ik was er liever als tweede aan begonnen, maar had geen keuze. Door het gewring voorin moest ik wel als eerste een versnelling plaatsen."

  "Op het WK en in de Parkcross woensdag was ik er ook al dicht bij. Nu het voor de eerste keer op ijs te doen was, is het boenk erop. Iedereen heeft van mij dan hogere verwachtingen, maar ik vind het ook de mooiste wedstrijden. Ik heb ervan genoten."

  Andere reacties

  Zdenek Stybar (2e): "Ik ben verbaasd met deze 2e plaats, want al na drie ronden hoopte ik maar op top 20. Ik had enorm slechte benen waardoor ik continu moest achtervolgen. Voor de sprint wist ik meteen dat het niet zou lukken."

  Kevin Pauwels (3e): "De zege speelde in mijn hoofd, maar nadat Simunek voor mij was gevallen, heb ik te veel krachten verbruikt om terug te keren. Het was wringen en dat is niet mijn sterkste punt. Ik ben tevreden met het podium."

  Sven Nys (4e): "Het was hard tegen onzacht in de finale. Ik zat goed, maar toen ik aanzette, schakelde ik per ongeluk naar de kleine versnelling. Dan kun je geen koers winnen."