• home
 • video
 • pas verschenen

  Gent op karakter, Westerlo en STVV weer onderuit

  Melli maakte de 1-2 voor Gent, dat uiteindelijk met 2-3 won op OH Leuven.

  AA Gent heeft zich op karakter voorbij OH Leuven gewerkt. Op Den Dreef won Gent met 2-3. Westerlo verloor op Zulte Waregem en STVV was thuis niet opgewassen tegen Cercle. Zulte Waregem is onderaan de winnaar van het weekend.

  AA Gent maakte op het veld van OH Leuven vooral in het vierde kwartier het verschil, waarin het vinniger en efficiënter was dan de thuisploeg. Het werd 2-3 en Gent blijft zo tweede. 

  In de strijd tegen de degradatie gingen Westerlo én STVV de boot in. STVV was in een mistig Stayen niet opgewassen tegen Cercle Brugge. 0-1.

  Westerlo, dat al vroeg met zijn tienen voort moest, ging onderuit bij Zulte Waregem, waar de jonge spits Jens Naessens drie keer scoorde. 

  De strijd tussen de twee KV's, KV Mechelen en KV Kortrijk, draaide op een scoreloos gelijkspel uit. Kortrijk blijft in de top zes, maar ziet Cercle naderen tot op twee punten. 

  Lokeren-Bergen eindigde op 3-1. Lokeren maakte het verschil in het slotkwartier, dankzij een bepalende Leko. Beide ploegen speelden wat met de handrem op, met het oog op hun bekermatchen van komende week.

  Eerder op de avond won Standard op het veld van Lierse met 0-2. De match werd ontsierd door een handgemeen op het veld. Luc Wouters moest drie spelers uitsluiten met een rode kaart.