• home
 • video
 • pas verschenen

  Daum: "Nabil Dirar was onze beste speler"

  Christoph Daum: "Bakenga? Ik kan enkel zeggen: goeie keuze."

  Christoph Daum heeft op een persconferentie zijn ontgoocheling geuit over de transferperiode. De Club-coach is niet blij met de transfer van Nabil Dirar en de niet-komst van een middenvelder. "De transfers worden hier zo geregeld. Dat is nieuw voor mij."

  "Op sportief vlak kan je als coach niet tevreden zijn als je met Dirar je beste speler verliest", zegt Christoph Daum. "Of ik kwaad ben? Dat is misschien te hard, maar ik ben wel ontgoocheld."

  "We hadden grote doelen. Als je dan je beste speler verkoopt, dan geef je een signaal."

  "Op financieel vlak is zijn transfer een goeie zaak voor de club, maar een coach wordt beoordeeld op resultaten. Met Dirar hadden we meer sportieve mogelijkheden."

  "Ik heb zelf niet meer met Dirar gebeld. In zulke situaties kun je niemand meer overtuigen. Er is altijd een manager bij en als je die in de ogen kijkt, dan zie je enkel dollartekens."
   

  "Toen ik Bakenga zag, vroeg ik: "Wie ben jij?""

  Club legde tijdens de transferperiode geld op tafel voor Figueras, Bacca en Bakenga en daarover is Daum wel tevreden. "Figueras is een fantastische transfer, maar hoe die tot stand is gekomen moet je vragen aan Vincent Mannaert."

  "De manager is meer betrokken bij de scouting. Het is niet aan mij om daar iets over te vertellen."

  "En met Bakenga heb ik een jong talent met veel potentieel. Ik kan enkel maar zeggen: een goeie keuze, want ik kende hem niet. Toen ik hem zag, vroeg ik aan hem: "Wie ben jij?" "Ik ben een nieuwe speler." Toen zei ik: "Oké, welkom."."

  "De transfers worden hier zo geregeld. Dat is nieuw voor mij, maar zo werkt de club blijkbaar. We zullen wel zien, zelfs ik kan nog leren", zegt Daum.
   

  "Ik heb nog maar één middenvelder"

  Club Brugge hengelde in de transferperiode ook naar een middenvelder, maar die kwam uiteindelijk niet. "En die hadden we echt kunnen gebruiken", zegt Daum, die moet puzzelen tegen Beerschot.

  "Als je naar onze kern kijkt, dan zie je een groot onevenwicht. Ik heb met Van Acker nog één middenvelder. Zimling kon niet trainen en Vazquez is ook out. Ik zal dus moeten knutselen en improviseren. Je weet nooit wat dat oplevert."

  "Ik ben op zoek naar alternatieven en heb Høgli, Camozzato en Almebäck getest op het middenveld. Ik ben wel teleurgesteld over enkele dingen, maar ik zal er wel het beste van maken."