• home
 • video
 • pas verschenen

  België en Servië in evenwicht na 1 dag Fed Cup

  Kirsten Flipkens maakte het Jelena Jankovic wel moeilijk.

  Na de eerste dag van het Fed Cup-duel tussen België en Servië in de Spiroudôme in Charleroi staat de stand in evenwicht. Flipkens verloor van Jankovic, maar Wickmayer versloeg Jovanovski.

  Match 1: Flipkens-Jankovic

  Op papier was het een ongelijke strijd tussen Kirsten Flipkens (WTA-178) en Jelena Jankovic (WTA-13), maar op het terrein was daar weinig van te merken.

  Flipkens probeerde het spel van Jankovic te ontwrichten met variatie tussen slices en topspinballen.

  De Servische zocht lang naar het goeie antwoord en vond dat pas op het einde van de eerste set. Jankovic won met 7-5.

  Ook in de tweede set serveerde Flipkens "vervelend" tennis. Ze pakte ook uit met lobjes en dook op aan het net. Met enkele knappe punten kreeg Flipkens de fans op de banken.

  Flipkens maakte een break achterstand ongedaan. Ze bracht Jankovic aan het wankelen, maar kon haar setpunten niet benutten. Dat was het sein voor Jankovic om haar niveau wat op te krikken en de Servische sloeg toe bij 5-5. Ook de tweede ging naar Servië met 7-5.

  Achteraf klaagde Flipkens over de temperatuur in de Spiroudôme. "Het was echt koud. Niet evident, ook niet voor de rackets. Ik heb een goede match gespeeld. Ik heb twee setpunten gehad tegen de nummer 13."

  Match 2: Wickmayer-Jovanovski

  Wickmayer wist wat haar te doen stond tegen Bojana Jovanovski, de nummer 105 van de wereld. Verliezen was geen optie.

  In de eerste set zorgde Wickmayer voor een vroege break en die hield ze vast. De eerste set serveerde ze uit: 6-4.

  In de tweede was het even schrikken. Jovanovski liep uit tot 1-4, maar Wickmayer ontwaakte op tijd: ze won vier games op een rij en  bij 5-4 kreeg ze drie matchpunten. Die benutte ze niet, maar het vierde was wel raak.

  "Na de eerste dag mag de ploeg tevreden zijn met 1-1", reageerde Wickmayer. "Ik ben blij over mijn wedstrijd, mijn eerste sinds Australië. Deze zege is een boost. De ondergrond ligt mij. Het kan zondag een voordeel voor zijn tegen Jankovic."