• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanden Borre: "Mijn laatste maanden in België"

  "Staatszaak omdat het over mij gaat"

  Anthony Vanden Borre moet al enkele weken alleen trainen bij Genk. De club wil dat hij "een inspanning levert" om te tonen dat zijn plaats bij de A-kern is. Zelf zweeg hij vooral, maar in Sudpresse geeft hij toch een interview.

  Anthony Vanden Borre vindt dat hij zwaarder dan een ander wordt aangepakt. "De club en de media maken van mijn gedrag een staatszaak, omdat het over mij gaat."

  "Maar ik ben het ondertussen al gewend geraakt in België dat ik zo afgeschilderd word. Als een ander na een wissel meteen naar de kleedkamer gaat, kraait daar geen haan naar. En wie me kwaad wil doen, grijpt dan steeds terug naar mijn verleden."

  "Hoe lang ik uit de kern blijf? Weten ze dat bij Genk zelf? Ik ga gewoon hard werken en tonen dat ik in de basisploeg hoor. Ik moet me onmisbaar maken. We zien wel."

  Anthony Vanden Borre verwacht dat hij aan "zijn laatste maanden" in België toe is. "Genk weet dat ik hier voor 1,5 jaar tekende om mijn carrière opnieuw te lanceren."

  "In juni ben ik einde contract, als Genk tenminste de optie op een extra jaar niet licht. Mogelijk doet Genk dat toch om nog iets aan me te verdienen. Als ik de club nog iets kan opbrengen, kan ik daar wel mee leven."

  "Maar in juni wil ik zeker opnieuw naar het buitenland. Ik wil niets uitsluiten, maar ik denk niet dat ik ooit nog naar België terugkeer. Deze winter was ik trouwens bijna weg. Een deal met Leverkusen, waartegen we in de Champions League speelden, sprong nog nipt af."