• home
 • video
 • pas verschenen

  Lance Armstrong krijgt geen dopingstraf

  Lance Armstrong zelf heeft dopinggebruik altijd hardnekkig ontkend.

  De Amerikaanse aanklager heeft het dopingonderzoek naar Lance Armstrong (40) afgesloten. De ex-wielerkampioen wordt niet vervolgd en hoeft dus ook geen straf meer te vrezen. "Dit is de juiste beslissing", zegt de advocaat van Armstrong.

  Het onderzoek naar Lance Armstrong en een mogelijk dopingprogramma bij zijn ex-ploegen heeft bijna twee jaar geduurd. Ondanks belastende verklaringen van ex-ploegmaats als Floyd Landis en Tyler Hamilton acht de aanklager het niet nodig om de zaak voor de rechtbank te brengen. Waarom hij de zaak laat rusten is niet bekendgemaakt.

  Armstrong zelf heeft dopinggebruik altijd hardnekkig ontkend. De zevenvoudige Tourwinnaar stopte een jaar geleden met wielrennen. Armstrong kon niet meer sportief geschorst worden, maar er hing hem wel een gevangenisstraf boven het hoofd. Daaraan ontsnapt de Amerikaan dus zeker.

  Mark Fabiani, een van de vele peperdure advocaten die Armstrong in de arm had genomen, reageert opgetogen op het nieuws: "Dit is schitterend. Lance is tevreden dat de onderzoeksrechter de juiste beslissing heeft genomen. Hij is nog meer dan ooit vastberaden om zijn tijd en energie in Livestrong (zijn kankerstichting) te steken."