• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferrari stelt "agressieve" nieuwe F1-auto voor

  Ferrari vindt de nieuwe neus niet zo mooi. "Dat komt door de nieuwe regels."

  Formule 1-renstal Ferrari heeft zijn nieuwe bolide voorgesteld. Het wil na een minder seizoen weer helemaal vooraan strijden om de zeges en de wereldtitel. En het team legt meteen veel druk op de schouders van Felipe Massa.

  Door een sneeuwstorm in de buurt van de Ferrari-vestiging in Maranello werd een grootse presentatie afgeblazen, maar op het internet viel de F2012 wel te bewonderen.

  Ferrari won vorig jaar maar 1 GP en wil in 2012 opnieuw meedoen voor de wereldtitel. Daarom begon het halfweg 2011 al aan de ontwikkeling van de nieuwe auto. Ferrari hoopt vooral te scoren met een fel verbeterde aerodynamica.

  Ook de open neus van de Ferrari valt op. En daar zijn ze bij het team, waar "looks" belangrijk zijn, niet tevreden mee. "Door de nieuwe regels boeten we in aan esthetiek."

  Fernando Alonso en Felipe Massa blijven de rijders bij de Italiaanse renstal. Ze testen vanaf volgende week in Spanje, de eerste Grote Prijs is op 13 maart in Australië.

  Massa: "Agressieve look"

  Ferrari-baas Luca di Montezemolo wil zijn auto's weer voorin zien rijden. En hij legt meteen druk op de schouders van Felipe Massa. "Felipe weet dat hij na een niet zo positief jaar beter moet doen. We hopen op een topprestatie."

  Felipe Massa toonde meteen dat het vuur nog in hem brandt. "We gaan strijden om de titel terug naar Ferrari te halen. Het wordt een belangrijk jaar voor mij en ik ben helemaal gefocust op winnen. Het wordt het jaar van de overwinning."

  Over de nieuwe auto: "Hij ziet er erg agressief uit. De F2012 is zoals ik hem in mijn dromen al voorstelde."