• home
 • video
 • pas verschenen

  Been: "Anderlecht wordt een waardemeter"

  Mario Been heeft enkele namen op zijn verlanglijstje staan.

  Zondag spelen Racing Genk en Anderlecht tegen elkaar de topper van de 24e speeldag. Genk-coach Mario Been kijkt er naar uit en vindt het niet erg dat zijn club zich koest heeft gehouden op de transfermarkt.

  "Ik ben tevreden met de kern die we hebben", zegt Been in Het Belang van Limburg. "Het is geen geheim dat ik er nog graag een lopende spits en een verdediger had bij gehad. We hadden wel afgesproken dat die alleen van ons lijstje mocht komen."

  "We mochten niet de fout van de vorige transferperiode maken. Toen zijn er op de laatste dag een paar beslissingen misschien te snel genomen. Elke transfer die we komende zomer doen, moet er pal op zijn."

  Genk probeerde wel Julien Gorius los te weken bij KV Mechelen. "Hij zou de rol van Kevin De Bruyne kunnen overnemen." Maar de onderhandelingen sprongen af en Gorius zit nog bij KVM.

  Zijn er nog spelers die Been zijn opgevallen in de Belgische competitie? "Ik was vooral onder de indruk van Odjidja, Tchite en Cyriac. Andere namen noem ik niet. Die staan op ons verlanglijstje."

  De topper van zondag dan. Been toont veel respect voor de competitieleider: "Anderlecht is heel sterk in de omschakeling, als het ruimte krijgt. Ik zie ze ook dikwijls ruimte creëren met goed positiespel. Offensief zijn ze heel sterk. Zondag wordt zeker een waardemeter."