• home
 • video
 • pas verschenen

  "Ideaal moment om tegen Club Brugge te spelen"

  Staat Stijn Stijnen (r) zondag in doel?

  Club Brugge en Beerschot sluiten zondagavond de 24e speeldag af in de hoogste klasse. Jacky Mathijssen keert terug naar zijn ex-club Club Brugge. "We maken absoluut kans", zegt hij. Wie zet Mathijssen zondag onder de lat? Stijnen? Of Pacovksi?

  Jacky Mathijssen is hoopvol gestemd voor zijn terugkeer naar het Jan Breydel-stadion.

  "Dit is het ideale moment om hen te treffen", zegt de coach van Beerschot. "Ik geloof absoluut dat we kans maken op een goed resultaat in Brugge."

  "Club is nog op zoek naar het juiste evenwicht onder de nieuwe trainer. Het is nog een ploeg van ups en downs. Als het een up is, zullen we het moeilijk krijgen."

  Het valt Mathijssen op dat er veel veranderd is bij Club. "In mijn tijd was één ding belangrijk: winnen en kampioen worden. Als ik lees dat ze nu al met minder blij zijn, vind ik dat vreemd."

  Stijnen of Pacovksi?

  Jacky Mathijssen moet wel nog een lastige knoop doorhakken voor zondag: kiest hij voor Stijn Stijnen of Tome Pacovski in het doel? "Ik ben er nog niet uit", geeft Mathijssen toe. "Ik ga er maximaal mijn tijd voor nemen."

  "Het belang van het team staat centraal. We hebben drie goeie keepers, die zich professioneel gedragen. Ook deze week." Als Mathijssen voor Stijnen kiest, dan keert de doelman voor het eerst sinds de "affaire" terug naar Jan Breydel.