• home
 • video
 • pas verschenen

  Stybar gaat nu echt de weg op van Lars Boom

  De combinatie met de weg was geen meevaller voor Zdenek Stybar. De Tsjech kon dit seizoen niet uitblinken in de cross. Omega Pharma-Quick Step trekt er lessen uit, de weg krijgt voorrang. "Komende winter crosst hij pas in december."

  "Zdeneks resultaten waren goed, maar hij haalde het niveau niet van de voorbije jaren", zegt ploegleider Wilfried Peeters in Het Laatste Nieuws. "Zijn sportieve agressiviteit was er niet. Dat is een gevolg van zijn drukke zomer op de weg."

  Stybar zal komende winter de cross alleen gebruiken om zijn wegseizoen 2013 voor te bereiden, à la Lars Boom.

  Boom maakte enkele seizoenen terug de overstap van de cross naar de weg bij Rabobank. Elke winter pikt de Nederlander er enkele veldritten (6 à 7) uit als voorbereiding.

  Peeters: "Eindklassementen laat Stybar vanaf nu links liggen, want anders moet hij zijn seizoen weer in oktober beginnen. Voor half december komt hij niet in actie. Zdenek zal zijn crossen kiezen."

  Dit seizoen maakt Stybar wel nog rustig vol. "Daarna volgt een fysieke en mentale pauze, waarna zijn wegseizoen kan beginnen. Zijn programma voor de komende weken bekijken we nog."

  Stybar is trouwens aan de beterhand sinds het WK van afgelopen zondag. "Ik voel me sinds een paar uur wat beter", zegt hij. "Het was lastig dat ik door ziekte niet 100% aan de start kon komen van de belangrijkste cross in het seizoen. Al mijn trainingswerk leverde niets op."