• home
 • video
 • pas verschenen

  Bart Wellens gaat langs bij federale politie

  Veldrijder Bart Wellens heeft donderdag een bezoek gebracht aan de federale politie in Turnhout. Wellens werd drie uur aan de tand gevoeld in een onderzoek naar mogelijk dopingmisbruik. Wellens houdt zijn onschuld staande.

  Vorige week voerde het gerecht van Turnhout vijf huiszoekingen uit in het onderzoek, onder meer ook bij Bart Wellens. "Ik heb niks te verbergen", zei hij toen. Er werd ook niets gevonden.

  Een verhoor zou volgen en dat kwam er vandaag. "Alles ligt open. Zij weten nu alles en dat is heel goed", vertelde Wellens aan Gazet van Antwerpen.

  "Alleen zo kan ik mijn onschuld bewijzen. Ik hoop dat het onderzoek snel wordt afgerond en dat ik de criticasters de mond kan snoeren."

  Het gerecht van Turnhout onderzoekt informatie dat het binnenkreeg na de zege van Wellens in Essen. Het onderzoek raakte in een stroomversnelling na de bloedvergiftiging van Wellens daags voor het BK.

  "Het kriebelt al weer"

  Het leven van Bart Wellens hing even aan een zijden draadje. Hoe gaat het nu met de gezondheid? "Stilletjes aan beter. Ik moet vandaag nog naar Antwerpen voor een controle van mijn hart. Hopelijk krijg ik goed nieuws. Zodat ik weer kan joggen of fitnessen, want ik heb nu al enkele weken niets gedaan. Als ik de collega's op tv zie, begint het weer al wat te kriebelen."