• home
 • video
 • pas verschenen

  Wereldkampioen Albert is 9e in Maldegem

  Sven Vanthourenhout pakt voor Landbouwkrediet de bloemen in Maldegem.

  Niels Albert is in zijn eerste veldrit als wereldkampioen als negende over de finish gereden. De overwinning in de Parkcross was voor Sven Vanthourenhout, die voor het eerst sinds december 2009 een veldrit won. Sven Nys en Zdenek Stybar ontbraken wegens ziekte.

  Het WK en zijn nasleep waren bij Albert duidelijk in de kleren gekropen. Vroeg in de wedstrijd moest hij een achttal laten rijden. De neven Sven en Dieter Vanthourenhout, nog fris want niet naar het WK, bepaalden vooraan het tempo.

  Alle aanvalspogingen werden in de kiem gesmoord en dus zou er gesprint worden. Sven Vanthourenhout draaide als eerste de laatste rechte lijn op en hield Pauwels af.

  Sven Nys en Zdenek Stybar ontbraken in Maldegem door ziekte.

  Vanthourenhout: "Vele supporters niet ontgoochelen"

  Voor Sven Vanthourenhout was het zijn eerste zege sinds december 2009 in het Spaanse Asteasu. "Ik had mezelf wat druk opgelegd. Er waren veel fans van mij en ik wilde hen niet ongoochelen", reageert hij.

  "Ik was zeer fris. Ook Dieter Vanthourenhout reed het WK niet en dat zag je hier. Wij waren duidelijk de sterkste renners. Ik controleerde de hele cross, ik wist dat ik niet verder mocht zakken dan de derde plaats."

  "Even kwamen ze me belagen, maar in de zandbak kon ik opnieuw naar de eerste plaats rijden en die positie stond ik niet meer af."

  Meer reacties

  • Niels Albert (9e): "Ik was te moe om een rol van betekenis te spelen. Twee dagen geleefd worden kruipt echt wel in de kleren. Ik zag al die tijd geen fiets, logisch dat ik niet meekan met gasten die hier alles geven en rondvlammen. Het deed wel deugd om opnieuw in de regenboogtrui rond te rijden. Ik werd negende, dat is beter dan de eerste keer toen ik wereldkampioen was. Toen eindigde ik hier als tiende. Ik ga me nu toch wat opladen voor het weekend."
    
  • Kevin Pauwels (2e): "Het was een zeer snel parcours. Sven controleerde de hele wedstrijd, maar ik wilde toch eens proberen. In de zandbak maakte ik echter een foutje en dat strafte hij af."