• home
 • video
 • pas verschenen

  Dirar: "Sorry coach, dit kon ik niet weigeren"

  Nabil Dirar beantwoordde de lokroep van de euro's.

  Nabil Dirar speelt de komende 4,5 jaar bij Monaco. Hij geeft toe dat het financiële aspect een grote rol heeft gespeeld en vindt niet dat een staartploeg in de Franse tweede klasse sportief een stap achteruit is.

  "Ik begrijp die visie, maar ik ben het er niet mee eens", zegt Dirar in Het Nieuwsblad. "Het project dat klaarligt, is ongelofelijk. Monaco wil zo snel mogelijk weer naar de eerste klasse, naar de top in Frankrijk en naar Europa."

  "Ik ben 25, dit langetermijnplan spreekt me aan. Monaco is ook een club met een rijke traditie, die acht jaar geleden nog de finale van de Champions League speelde."

  De onderhandeling met Monaco zorgde vorig weekend wel voor onvrede bij zijn coach. Met een ziektebriefje liet Dirar verstek gaan voor de wedstrijd in Bergen.

  "Ik begrijp dat de trainer kwaad was. Het spijt me. En ik wens hem en mijn gewezen ploegmaats het allerbeste. Maar dit aanbod kon ik niet weigeren." Dirar zou in Monaco ongeveer 1 miljoen euro per jaar kunnen verdienen.

  "Zonder anderen iets te willen verwijten, maar sommige spelers kiezen voor clubs als Anzji of Terek Grozny. Dan ben je beter af met Monaco, waar mijn vrouw en ik in aangename omstandigheden kunnen leven."