• home
 • video
 • pas verschenen

  Analyse: "Maaseik liet het in poule liggen"

  Gert Vande Broek: "Trentino speelde alsof het een finale was." (klik op de pijl om de hele analyse te bekijken)

  Sporza-cocommentator Gert Vande Broek zag dat er voor Maaseik geen stunt inzat tegen Trentino. "De 0-3-uitslag is logisch, want Maaseik kreeg geen lucht. De Belgische kampioen heeft tegen een team van dat kaliber, als het in vorm is, geen kans."

  Trentino liet Maaseik nooit in de match komen. De analyse van Gert Vande Broek komt er dan ook op neer dat de Italianen niet toelieten dat Maaseik zijn sterke punten uitspeelde.

  "Als Maaseik tegen zo'n topteam speelt, kan het vaak het klasseverschil compenseren met een uitgekookt tactisch plan of door zich te focussen", zegt Vande Broek bij Sporza. "Maar Trentino liet het op die fronten ook niet afweten."

  "De strategie van Trentino zat perfect en werd uitgevoerd door zes spelers die stuk voor stuk sterker zijn dan die van Maaseik. Het was gemotiveerd en speelde alsof het al de finale was."

  Maaseik moet zich geen illusies maken dat het volgende week de 0-3-nederlaag nog kan rechtzetten. "Trentino zal in de return wellicht niet dezelfde focus als hier hebben. Maaseik zal meer kansen krijgen, maar dat zal niet genoeg zijn om een kans te maken", zegt Vande Broek.

  "Maaseik moet beter uit poules komen"

  De grote ambitie van Maaseik is om de Final 4 in de Champions League te bereiken. Kan dat lukken? "Als Maaseik de Final 4 wil halen, dan zal het foutloos moeten blijven in de groepsfase. Nu had dat gekund en als je Maaseik iets kunt verwijten, is het dat dat niet gelukt is. "

  "Door hun nederlagen in de poules kwamen ze nu al in de achtste finales een wereldploeg zoals Trentino tegen en hadden ze een onmogelijk parcours voor zich."