• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert: "Domme dingen doen leidt tot succes"

  Klik op de pijl om Albert aan het werk te zien in Bencassim

  Een tweetal weken voor het WK in Koksijde is Niels Albert naar het zonnige Spanje getrokken. Daar legde hij, ver weg van alle drukte, de basis voor zijn wereldtitel. Zo tekende hij op het strand van Benicassim een miniparcours uit tussen de strandstoelen. Ploegbaas Christoph Roodhooft filmde zijn speelse oefensessies.

  "Ik moet het niet hebben van trainen en trainen, maar dikwijls van domme dingen doen die leiden tot succes", dat vertelde Niels Albert na het WK in Koksijde aan tafel bij Karl Vannieuwkerke.

  "Ze kunnen mij voor gek verklaren, maar als je ziet hoe ik parcourtjes uitzette op het strand in Spanje. Allemaal om te leren de juiste sporen te kiezen en beter te worden in het zand." Het droeg er volgens Albert in belangrijke mate toe bij dat hij wereldkampioen werd.

  "De renners van Topsport Vlaanderen zaten daar een koffie te drinken. Die moeten zeker gedacht hebben dat ik gek was. Op het strand rond plastic stoelen draaien. Maar het zijn die speciale dingen die mij helpen om een betere vorm te krijgen."

  Manager Christoph Roodhooft filmde het allemaal met zijn smartphone en bezorgde ons enkele beelden van op het strand in Bencassim. Geniet mee van de strandsessies van  de kersverse wereldkampioen.