• home
 • video
 • pas verschenen

  "Vanden Borre denkt dat iedereen tegen hem is"

  "Vanden Borre is te vroeg opgehemeld. Tot wat dat leidt, zien we nu."

  Racing Genk heeft zich vrij kalm gehouden op de transfermarkt. Woensdag lichtte de club deze aanpak toe. Toch ging de meeste aandacht naar de zaak-Vanden Borre, die nog altijd niet is opgelost. De balorige speler moet nog wat langer individueel trainen.

  Anthony Vanden Borre is gestraft door Genk, omdat hij zich in de match tegen Zulte Waregem misdragen had. Hij moet al enkele weken alleen trainen en daar komt voorlopig geen verandering in.

  Gunter Jacob (foto), die vanaf nu voltijds technisch directeur is in Genk, lichtte de situatie toe op de persconferentie. "Als we merken dat hij inspanningen levert, keert hij terug naar de A-kern."

  Jacob is niet verwonderd dat Vanden Borre in een dipje zit. "Hij is al van zijn 16e een toptalent en wordt opgehemeld. Dat is moeilijk om te dragen voor jonge spelers. Tot wat zoiets kan leiden, hebben we de voorbije weken gezien."

  "De club en de trainer hebben daarom besloten om Anthony individueel te laten trainen. Wij zeggen niet hoe lang dat zal blijven duren. Momenteel denkt Anthony dat iedereen tegen hem is. De club wil hem helpen in zijn rehabilitatie in de mate dat hij dat toelaat. We hopen dat het nog in orde komt."

  Degraen: "Financiële slagkracht is ook een nadeel"

  Algemeen directeur Dirk Degraen had het ten slotte ook over de transfers zelf. "We leggen nog altijd het accent op ons jeugdbeleid", verklaart hij de weinige inkomende transfers bij de kampioen.

  "We hebben nu een veel grotere financiële slagkracht om toptalenten naar Genk te halen, maar dat heeft ook zijn nadeel. De andere clubs weten dat ook en dat is ontegensprekelijk de reden voor het mislukken van sommige transfers, zoals bijvoorbeeld Gorius. Wij willen niet drie keer de waarde van een speler betalen. Toch lukte het ons om Tshimanga en Bailly te halen."