• home
 • video
 • pas verschenen

  "Stukken taart van Gilbert liggen voor het grijpen"

  Sergeant: "We willen een rit winnen in elke grote ronde."

  Lotto-Belisol heeft vandaag zijn ploeg voor 2012 voorgesteld. De speerpunten blijven Jurgen Van den Broeck en Jelle Vanendert, maar Philippe Gilbert is er niet meer bij. "Toch hebben we een ploeg die op alle terreinen kan meespelen voor de zeges", blikt manager Marc Sergeant vooruit.

  Het wielerseizoen is nu ook in Europa van start gegaan en dus was het voor Lotto-Belisol hoog tijd om de nieuwe ploeg in de schijnwerpers te plaatsen.

  "We hebben drie mooie jaren gehad met Philippe Gilbert. Het is een uitdaging om het zonder hem te doen", is manager Marc Sergeant (foto) optimistisch.

  "Ik vergelijk het graag met een taart, waarvan Gilbert vorig jaar 3/4 wegschepte. Die stukken liggen nu voor het grijpen. Er zijn er al een paar die hierop azen."

  "De manier van koersen zal wel anders zijn, maar als de wil om voor één iemand te rijden blijft, dan kan er veel."

  Welke koersen heeft Sergeant met rood aangestipt? "Ik vond het belangrijk om goed te starten en daar zijn we met drie zeges in Australië al in geslaagd."

  "We hebben een ploeg die op alle terreinen kan meespelen voor de zeges. Meespelen, maar daarom niet winnen. Toch zou ik er aan het einde van het voorjaar graag eentje gewonnen hebben."

  "De Tour wordt ook weer erg belangrijk. Greipel kan opnieuw ritten winnen en Van den Broeck spreekt over de top vijf. Het is ook ons doel om in elke grote ronde een etappe te winnen. Dat is ons vorig jaar zelfs niet gelukt."

  Van den Broeck: "Ik heb veel aan mijn tijdrit gewerkt"

  Jurgen Van den Broeck staat na een goeie winter te popelen om erin te vliegen. "Het mag beginnen. Ik heb stilaan koersritme nodig", zegt hij.

  Het hoofddoel van Van den Broeck is opnieuw de Tour. "Ik zal nu Vanendert aan mijn zijde hebben. We zien wel waar ik uitkom. Het liefst van al behaal ik een goed klassement én win ik een rit."

  "Ik heb in de winter veel aan het tijdrijden gewerkt. De chrono in de Algarve wordt een goeie test, al voel ik nu al dat het beter gaat. Ik moet in staat zijn om als tijdrijder het niveau van de broers Schleck te evenaren."

  Vanendert: "Graag nóg een ritzege in de Tour"

  Jelle Vanendert krijgt een deel van het takenpakket van Philippe Gilbert toebedeeld. "Maar er is, zeker door de goeie start, weinig druk van de ploegleiding."

  "Alles loopt perfect volgens schema. Vorig jaar moesten we winnen met Gilbert, nu is dat anders. Maar als we dan toch een klassieker winnen, dan zullen we weer op diezelfde wolk belanden."

  In de Tour moet Vanendert aan de zijde van Van den Broeck strijden. "Met twee ben je sterker dan alleen. Als ik moet kiezen tussen nóg een ritzege of een mooi klassement, kies ik de ritzege. Al is het verrassingseffect nu wel weg."