• home
 • video
 • pas verschenen

  Maaseik kan wereldkampioen niks maken

  Maaseik verliest met 0-3 van Trentino.

  Maaseik heeft een logische nederlaag geleden in de Champions League. Wereldkampioen Trentino kwam met 0-3 winnen in de Final 12. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt coach Vital Heynen. Volgende week woensdag staat de terugmatch in Italië op het programma.

  Met Trentino kreeg Maaseik het beste team ter wereld over de vloer. De Italianen zijn dit jaar op zoek naar de vierde Champions League-titel op rij.

  Maaseik-coach Vital Heynen had een plannetje om Trentino te verrassen, maar zijn spelers hadden te veel problemen met de hoekspelers. De Cubaan Juantorena was een gesel voor de Belgische landskampioen.

  In de tweede set maakte Maaseik een vuist. Met goede services van Klinkenberg kwam het dicht in de buurt van Trentino. De Italianen waren uitgekookt en duwden op het eind het gaspedaal in. Weg set: 22-25.

  In de derde set was het vet van de soep bij de thuisploeg. Spectaculair was Trentino niet. Dodelijk efficiënt wel. Volgende week mag Maaseik de eer proberen te redden in de terugmatch in Italië.

  Heynen: "Trentino is immens goed"

  Vital Heynen, coach van Maaseik, gaf na de 0-3 zonder problemen toe dat Trentino een klasse apart is.

  "Het verschil was heel duidelijk", zegt Heynen. "Trentino is immens goed. Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Ik kan me niet herinneren dat  we zo gedomineerd zijn in eigen huis."

  "We kwamen gewoon niet bij de bal. Als coach is het heel moeilijk tijdens zo'n wedstrijd, maar je moet iets proberen."

  En volgende week, in Italië? "Je moet een plannetje hebben. Ook al is het weinig realistisch, je moet er blijven in geloven. Ik vond onze service heel goed. Dat is misschien een begin."