• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus haalt Padoin en niet Nainggolan

  Simone Padoin (rechts op de foto) tekende voor vijf seizoenen bij Juventus.

  Op de laatste dag van de transferperiode heeft Juventus nog zaakjes gedaan. Het haalde Simone Padoin, waardoor het wellicht afziet van een transfer van de Belg Radja Nainggolan. En AC Milan heeft een talent van Chelsea binnengehaald.

  Juventus plukte Padoin (27) weg bij Atalanta. De leider in Italië zou zo'n 5 miljoen euro op tafel gelegd hebben voor de middenvelder, die in Turijn een contract ondertekende voor 5 seizoenen.

  Padoin was voor Juventus een goedkoper alternatief voor Radja Nainggolan. De Belg van Cagliari moest zo'n 15 miljoen euro kosten.

  Juventus heeft ook twee spelers van de hand gedaan. Spits Vincenzo Iaquinta (foto) en middenvelder Michele Pazienza verlaten Juve. Iaquinta wordt verhuurd aan Cesena, Pazienza aan Udinese.

  Milaan haalt talent bij Chelsea

  Nog in Italië heeft AC Milan heeft de transfer afgerond van Philipp Prosenik. De 18-jarige spits komt over van Chelsea. Prosenik stond in 2009 al op het verlanglijstje van de Milanezen, maar toen koos de Oostenrijker voor Chelsea. Mede door enkele blessures kon hij zich daar niet doorzetten. Philipp Prosenik is de zoon van Christian Prosenik, de middenvelder die 24 caps voor Oostenrijk verzamelde.

  Milan heeft dinsdag ook met stadsrivaal Inter om de tafel gezeten. De kampioen weekte middenvelder Sulley Muntari los bij Inter. Milan leent de Ghanees tot het einde van het seizoen.