• home
 • video
 • pas verschenen

  Eneco Tour kiest voor Muur van Geraardsbergen

  De Muur moet nu een scherprechter zijn in de Eneco Tour.

  Nu de Muur van Geraardsbergen niet langer deel uitmaakt van de Ronde, sluiten andere koersen de Muur in de armen. Na de E3 Harelbeke neemt nu ook de Eneco Tour de Muur op in zijn parcours. "Geraardsbergen is blij met de Eneco Tour", zegt burgemeester Guido De Padt.

  De Eneco Tour zal voor minstens vijf jaar neerstrijken in Geraardsbergen. Maldegem zal telkens de startplaats zijn van een rit die in vijf jaar minstens drie keer zal fungeren als slotetappe.

  "De rit tussen Maldegem en Geraardsbergen wordt dit jaar de koninginnenrit", klinkt het bij de organisatie. "Na een lus over enkele bekende hellingen wordt de Muur drie keer beklommen. De aankomst van de rit ligt op de Muur."

  "Geraardsbergen is heel blij met de Eneco Tour"

  In Geraardsbergen zijn ze uiteraard blij met de komst van de Eneco Tour. De stad hoopt dat de rittenwedstrijd het wegvallen van de Ronde van Vlaanderen kan compenseren.

  "Het nieuws dat de Muur uit de Ronde zou verdwijnen, sloeg hier destijds in als een bom", zegt burgemeester Guido De Padt.

  "De Muur was vaak de scherprechter en werd nu achterwege gelaten. We gingen op zoek naar een alternatief en kwamen bij de Eneco Tour terecht."

  "Na het verdwijnen van de Muur uit de Ronde zijn we heel blij dat we de Muur, ons uithangbord, opnieuw kunnen linken aan een grote wielerwedstrijd."