• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne heeft getekend voor Chelsea

  De Bruyne treedt in het spoor van Romelu Lukaku en Thibaut Courtois.

  De transfer van Kevin De Bruyne naar Chelsea is in kannen en kruiken. De 20-jarige Belg heeft de medische controle in Londen met succes doorstaan en heeft gisteravond laat een contract ondertekend voor 5,5 jaar.

  Na een lange maandag is vannacht om 0.30u witte rook uit de schoorsteen van Stamford Bridge gekomen. Alle handtekeningen staan op papier: die van De Bruyne, Racing Genk en Chelsea.

  De Bruyne, zijn manager en Genk-directeur Dirk Degraen kunnen vandaag dus goedgemutst met de Eurostar terugkeren naar België. De Bruyne zal de ochtendtraining in Genk nog missen, maar gaat in de namiddag wel karten met zijn ploegmaats.

  De Bruyne wordt na Romelu Lukaku en Thibaut Courtois (uitgeleend aan Atletico Madrid) de derde Belg in de selectie van Chelsea. De Bruyne maakt het seizoen vol in Genk en levert de Belgische kampioen acht miljoen euro op.  Dat bedrag kan later nog aangevuld worden met bonussen van zo'n 1,5 miljoen.

  Houben: "Iedereen tevreden met deze transfer"

  Genk en De Bruyne geven woensdag op een persconferentie toelichting bij de transfer. Misschien komt dan duidelijkheid over de plannen van Chelsea met de Belg: behoort hij volgend seizoen meteen tot de hoofdmacht of leent Chelsea hem uit?

  Genk-voorzitter Herbert Houben licht in een gesprek met Sporza al een tipje van de sluier. "Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat Kevin hetzelfde parcours zal volgen als Thibaut Courtois en een seizoen uitgeleend wordt", zegt Houben.

  De voorzitter is gelukkig dat de onderhandelingen met Chelsea resultaat hebben opgeleverd. "Iedereen tevreden", zegt Houben. "Kevin maakt zijn droomtransfer waar, hij blijft tot eind dit seizoen bij ons en Chelsea heeft zijn toptalent te pakken."

  "Wat Chelsea precies betaalt aan ons? Daar doe ik liever geen uitspraak over. Het schommelt rond de bedragen die in de media circuleren. We worden er niet slechter van, dat is zeker zo."

  "Wat we met dat geld zullen doen? Bedachtzaam investeren en de kern stap voor stap versterken. We zullen niet ineens het dubbele betalen voor een speler die we willen. Verwacht van RC Genk geen gekke dingen."

  "Ik denk dat Kevin zal slagen in Londen"

  Houben twijfelt er niet aan dat De Bruyne een versterking is voor de ploeg van de steenrijke eigenaar Roman Abramovitsj. "Kevin heeft de kwaliteiten voor Chelsea", zegt hij. "Zowel als voetballer als mentaal. Kevin is een winnaar die alles zal doen om te slagen. Ik denk dat het hem zal lukken."