• home
 • video
 • pas verschenen

  Blaasontsteking houdt Nys weg uit Maldegem

  Zondag finishte Sven Nys pas als zevende op het WK veldrijden in Koksijde.

  Sven Nys rijdt woensdag de Parkcross van Maldegem niet. De Belgische kampioen heeft last van een blaasontsteking. "Ik hoop snel uit te zieken om beter te zijn voor het tweeluik van volgend weekend in Lille en Hoogstraten", zegt Nys.

  Kersvers wereldkampioen Niels Albert toont woensdag een eerste keer zijn regenboogtrui in de Parkcross van Maldegem. Sven Nys staat niet aan de start. Hij sukkelt met een blaasontsteking.

  "Ik vind het echt jammer, want Maldegem ligt me zeker. Ik won er al vaak", zegt Nys.

  "Mijn gezondheid gaat nu voor in de finale fase van het seizoen. Ik hoop snel uit te zieken om beter te zijn voor het tweeluik van volgend weekend in Lille en Hoogstraten."

  Zaterdag rijdt Nys de veldrit in Lille, de zevende van in totaal acht wedstrijden voor de GvA-trofee. Nys staat in het klassement derde, achter Zdenek Stybar en leider Kevin Pauwels.

  De cyclocross in Hoogstraten is zondag de op één na laatste manche van de Superprestige. Nys voert het klassement aan met een kleine voorsprong op Pauwels.

  Zdenek Stybar is ziek

  Ook Zdenek Stybar staat woensdag niet aan de start in Maldegem. De wereldkampioen van 2010 en 2011 is ziek. Dat laat de Tsjech weten via Twitter. Zondag kwam Stybar niet in het stuk voor. Hij werd pas 13e op het WK in Koksijde.