• home
 • video
 • pas verschenen

  Bidaoui: "Lierse wil naar de Heizel"

  Bidaoui en Lierse spelen bij Lokeren. Kijk straks live naar de match.

  Van de week worden de halve finales van de beker gespeeld. Woensdag is het de beurt aan Bergen-Kortrijk, vanavond ontvangt Lokeren Lierse. Bij Sporza kunt u alles live volgen. We beginnen met een vooruitblik van Nill De Pauw en Soufiane Bidaoui.

  Nill De Pauw beseft dat Lokeren zijn seizoen kan opfleuren in de beker. "De ploegen weten dat dit dé kans is om de beker te winnen", zegt hij in Het Nieuwsblad.

  "Ik ben 22 en ik wil die trofee op mijn palmares. Hopelijk winnen we de heenwedstrijd met 2-0."

  De Pauw speelde Ivan Leko uit de ploeg als aanvallende middenvelder. "Blijkbaar vindt de coach dat ik klaar ben voor die positie. Maar ik kan de ploeg nog niet dragen zoals Ivan."

  Leiden de sterke prestaties van De Pauw straks tot een transfer. "Als ik nu zes maanden goed speel, kan alles. Waarom zou ik een goed bod voor iedereen weigeren? Als ik mijn droom om voor de Rode Duivels te voetballen, wil realiseren, moet ik naar het buitenland. Maar ik zou ook niet ongelukkig zijn met nog tien jaar Lokeren."

  Bidaoui: "Lierse is bevrijd"

  Lierse deed het de laatste weken behoorlijk in de competitie. Na de stunt in de kwartfinales van de beker wil het nu voorbij Lokeren naar de finale. "We zijn zeker niet de favoriet tegen Lokeren", zegt Lierse-middenvelder Soufiane Bidaoui in Het Laatste Nieuws.

  "Door onze goede resultaten zijn we wel bevrijd. We voetballen nu met veel meer vertrouwen."

  "Ik hoop dat we goed blijven spelen. Ik wil met Lierse heel graag naar de finale van de beker. Het zou mooi zijn, als we op de Heizel mochten spelen. Brussel is mijn stad."

  "Bidaoui werd een andere speler"

  Soufiane Bidaoui laat zich de laatste weken opmerken. De 21-jarige Marokkaan legde een opmerkelijke parcours af.

  "In 2009 plukte Westerlo me weg bij Diegem. Bij Westerlo voelde dat ik het niveau aankon. Ik trainde goed, maar ik mocht niet spelen", vertelt Bidaoui.

  "Ik begon te twijfelen en belandde in de B-kern. Tijdens mijn uitleenbeurt bij Roeselare verdiende ik mijn transfer naar Lierse."

  Ook daar moest hij lang wachten op een kans. Pas na de winterstop kwam hij in de ploeg.

  "Toen hij terug was van de Africa Cup voor beloften was hij een andere speler. Ik heb hem meteen opgesteld", zegt Lierse-coach Chris Janssens.

  "Soufiane bloeide open en lachte. Voor dat toernooi met Marokko was hij soms wat gemakzuchtig. Nu maakt hij goede acties. Hij moet alleen nog wat meer het overzicht bewaren, aan zijn schot werken en meer scoren."