• home
 • video
 • pas verschenen

  Albert eist de WK-premie dan toch niet op

  "Jammer dat het zo gelopen is, maar Niels maakt er zelf geen probleem van", zegt Rudy De Bie.

  De soep wordt niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend. Niels Albert heeft in de loop van dinsdagochtend beslist om "zijn" WK-premie niet op te eisen. De wereldkampioen laat het aan de BWB over om te beslissen wat er met het geld gebeurt.

  "We willen Niels vooral van zijn titel laten genieten", zegt Christoph Roodhooft. "Het was nooit onze betrachting om hier zo'n polemiek rond te creëren."

  "Niels wil absoluut niet overkomen als iemand die alleen aan geld denkt. Daarom hebben we beslist dat Jos Smets van de BWB en bondscoach Rudy De Bie het geld mogen verdelen zoals zij willen."

  Albert had vanochtend bondscoach De Bie aan de lijn. De Bie: "Het is jammer dat dit zo moet verlopen, maar Niels zelf maakte er niet zo'n probleem van."

  "Het hele WK (met zeven Belgen op de eerste zeven plaatsen, red) is zo perfect verlopen. Jammer dat dit nu gebeurt. De wielerbond zal de premie nu zoals afgesproken onder de andere zes renners verdelen".

  "Ik vond het jammer dat de afspraken niet meteen werden nagekomen. Voor mij is een woord nog altijd een woord. Misschien moeten we in de toekomst onze afspraken echt op papier zetten of meerdere scenario's bedenken", besluit De Bie.