• home
 • video
 • pas verschenen

  Vandenbempt: "Westerlo moet eendracht bewaren"

  Delen: "Wie hier niet slecht van is, hoort niet thuis in eerste klasse."

  De spanningen lopen hoog op bij Westerlo na de 0-2-nederlaag tegen Lierse. Aanvoerder Jef Delen hekelt de inzet van sommige medemaats. Coach Jan Ceulemans doet dezelfde vaststelling. "Het ongenoegen daar is zeer ongebruikelijk", reageert Peter Vandenbempt.

  Jef Delen speelt al twaalf jaar bij Westerlo en dat was altijd in eerste klasse. Na de 0-2 in de degradatietopper baalde de ouderdomsdeken als een stekker. "Ik ben hier geweldig slecht van. Wie dat niet is, hoort niet thuis in eerste klasse", zegt Delen in Gazet van Antwerpen en Het Laatste Nieuws. 

  "Een gebrek aan kwaliteit is het zeker niet. In deze derby moet iedereen zich de ziel uit het lijf lopen. Dat gebeurde niet. Ik begrijp dat niet. Er bestaat toch nog zoiets als fierheid, betrokkenheid, desnoods de premies."

  Delen nam zijn verantwoordelijkheid: "Tijdens de rust heb ik de groep er als aanvoerder nog op gewezen: dat we het nu enkel nog op de groene mat moeten laten zien. Praten doen we al zes weken, op een gegeven moment houdt het op."

  Coach Jan Ceulemans trad zijn aanvoerder bij: "Er stond een aantal spelers op het veld dat onder zijn niveau presteerde. Iedereen moet beseffen dat in onze benarde situatie iedereen zich 100 procent moet geven, anders lukt het niet."

  "Het was duidelijk dat niet iedereen met die mentaliteit op het veld stond. Maar we geven niet op. Zolang Play-off III niet wiskundig vaststaat, blijven we erin geloven. De teams net voor ons in de stand zijn niet beter."

  Vandenbempt: "Slecht getimed"

  "De kansloze 0-2 tegen Lierse was een zware klap voor Westerlo na de 0-3 bij STVV", weet Sporza-voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

  "Plots borrelt er ongenoegen op uit de kleedkamer, lees ik in de kranten. Wat zeer opmerkelijk en ongebruikelijk is voor Westerlo, waar we altijd hebben kunnen spreken van solidariteit en kameraadschap. Er wordt ook wat gekeken naar de huurlingen, die net wat minder betrokken zouden zijn."

  "Maar dat vind ik een veel te makkelijke opmerking. En vooral slecht getimed. Want met Zulte Waregem en OHL heeft Westerlo nog twee kansen om de stap te zetten. Maar dan moeten ze wel de eendracht en solidariteit  in de kleedkamer zien te bewaren."