• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Perren: "Jammer als ik zo moet stoppen"

  Kevin Van der Perren is vorig weekend twee keer op zijn pols gevallen.

  Eindigt de carrière van Kevin Van der Perren met een polsblessure? Vorig weekend kon hij de vrije kür niet rijden op het EK kunstschaatsen in Engeland. Hij mikt nu op het WK, eind maart in Frankrijk. Over tien dagen hakt Van der Perren de knoop door.

  Kevin Van der Perren viel vorig weekend op training tijdens het EK kunstschaatsen in Sheffield (Eng). Hij viel op zijn pols en dacht meteen aan een breuk, maar zo erg is het niet.

  "Dat blijkt uit een echografie. Waarschijnlijk gaat het om een scheurtje in het kapsel. De komende dagen verwacht ik meer duidelijkheid", zegt Van der Perren.

  Op het EK kwam hij ten val in de korte kür. "Ik denk dat de blessure daar begon. Na mijn val hebben we mijn pols ingetapet, maar op training viel ik opnieuw."

  "Nog een seizoen is niet realistisch"

  Kevin Van der Perren zou eerst zijn carrière afsluiten met het EK, maar kwam op die beslissing terug. Het wereldkampioenschap in Nice (26 maart-1 april) moet zijn laatste wedstrijd worden.

  "Ik heb een kleine twee maanden, dat is lang en niet lang", zegt de tienvoudige Belgische kampioen.

  "Ik had nooit eerder last van een polsblessure. Het hangt natuurlijk af van hoe snel de blessure geneest."

  Over tien dagen wil Van der Perren de knoop doorhakken. "Als ik er in Nice niet bij kan zijn, dan betekent dit het einde van mijn carrière."

  "Het zou heel jammer zijn zo te moeten stoppen, maar ik denk niet dat nog een seizoen realistisch is."