• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Elst: "De spelers zijn te braaf"

  Franky Van der Elst druipt af na de 6-0-pandoering in Gent.

  Na de 6-0-pandoering in Gent liet STVV-coach Franky Van der Elst verstek gaan voor de persconferentie en haastte hij zich naar de spelersbus. Na de training van zondag wou hij aan Het Belang van Limburg wel uitleg geven.

  "Ik heb zaterdag gewoon in een reflex gehandeld", zegt Van der Elst. "Wat moest ik komen vertellen? Elk woord was er eigenlijk eentje te veel. Iedereen zal wel gezien hebben dat het slecht was, zeker?"

  De vraag keert na een amper een paar dagen al terug: vreest hij geen ontslag? "Daar ben ik niet mee bezig. Ik weet dat er iets kan gebeuren. Maar zolang ik geen signaal krijg, werk ik gewoon voort."

  Van der Elst heeft ook gezien dat het zijn spelers aan strijdlust ontbrak tegen Gent. "We lieten ons simpel afslachten. Ik heb het al vaker gezegd: dit is een brave groep. Te braaf soms. Ook voor elkaar."

  STVV maakte in Gent "maar" 11 overtredingen. "Dat bedoel ik. Ik zeg niet dat we er een schoppartij van hadden moeten maken, maar het minste wat je kan doen, is je territorium verdedigen."

  Maandag verwelkomt de coach Thomas Chatelle, die van Anderlecht is overgenomen. "Het kan zijn dat hij weinig matchritme heeft. Maar hij heeft een schitterende mentaliteit. Ik heb hem gevraagd om die overgave mee naar STVV te brengen."