• home
 • video
 • pas verschenen

  Tv-beelden kunnen Genk-speler Anele nekken

  Anele (archieffoto) hangt mogelijk een zware straf boven het hoofd.

  Genk-verdediger Anele Ngcongca heeft een onderzoek van het bondsparket aan zijn broek. In de match tegen KV Mechelen deelde de Zuid-Afrikaan een slag uit aan Alessandro Cordaro. De ref zag het niet, maar de tv-camera wel en op basis van die beelden schiet het bondsparket in actie.

  In de bewuste fase had Anele eerst geslagen, waarna Cordaro zich revancheerde met een trap. Scheidsrechter Delferière had die trap wel gezien, wat Cordaro op een gele kaart kwam te staan. Anele leek te ontsnappen aan een straf, maar het bondsparket grijpt toch in.

  Anele moet 8 februari voor het Sportcomité verschijnen om zich te verantwoorden. Hij riskeert een schorsing van verschillende wedstrijden.